Spatz3 Ballon

SPATZ 3 JUSTERBAR MAVEBALLON

 

Spatz-maveballon er velegnet til personer, der skal tabe sig mere end 15 kg og som vil have glæde af et maveballon-forløb i længere end 6 mdr. Den er unik i forhold til de andre maveballoner, da den kan justeres og ligge i maven i op til 12 mdr.

Muligheden for individuel justering af Spatz-maveballonens volumen, er til stor fordel for mange patienter. I de sjældne tilfælde, hvor et længerevarende ubehag efter indsættelsen af ​​ballonen opleves, kan nedsættelse volumen af ballonen være en god løsning.

Modsat hvis der efter et stykke tid opleves nedsat respons af maveballonen og vægttabet stagnere, kan man øge volumen i Spatz-maveballonen for at sætte gang i vægttabet igen.

Undersøgelser viser, at patienterne taber sig yderligere 9,4 kg efter at Spatz-maveballonen er blevet opjusteret.

Undersøgelser viser, at med Spatz-maveballonen opnår man i gennemsnit et vægttab på hele 45%-49% på et år, mens man med Obera 6-måneders maveballon taber sig 32%

En del af årsagen er at 80%-90% af vægttabet opnås i løbet af de første 3-4 mdr. af maveballon-behandlingen. Herefter aftager den mæthedsfølelse som skyldes maveballonen og patienterne føler sig mindre fyldt op. Ved opjustering af Spatz-maveballonen kan man igen sætte gang i vægttabet, da patienterne vil føle sig fyldt op som tidligere.

Ballonvolumenet kan variere fra 400-700 ml og fyldes op med saltvand tilsat ikke-giftigt blåt farvestof.

Ved anlæggelse, justering og fjernelse af Spatz-maveballonen anvender man et endoskop (kikkert) og der gives afslappende medicin. Der er ikke tale om et kirurgisk indgreb.

Spatz-maveballonen er attraktiv for personer, som ønsker et længere behandlingsforløb. Jo længere ballonen er i maven, desto mere sandsynligt er det at patienten taber sig. Det er vigtigt, med adfærdsændring mht. kost og motion, så der også ses en effekt på lang sigt.

I Europa er Spatz-maveballonen godkendt med CE-mærket og gennemgår lige nu et FDA-studie i USA.

Hos Nordic Gastric Balloon har mange haft succes med Spatz-maveballonen. De har nået deres vægttabsmål og en del har endda tabet mere end forventet, bl.a en af vores danske patienter. En 47-årig kvinde, der tabte 53 kg på 12 måneder. Billeder fra af de glade patienter, der gerne vil dele deres succes, er publiceret på Nordic Gastric Balloon.

 

Kontakt os

Nordic Gastric Balloon

E-mail Adresse
Ring til os

Telefontider:

Mandag-torsdag: 8:30-14:00

93 86 93 87

Besøg os

Valby
Søndre Fasanvej 90, 1. th.
2500 Valby

Aarhus
Endoskopiklinikken Århus A/S
Jens Baggesens Vej 88E
8200 Århus N

Stockholm
Västgötagränd 9
118 28 Stockholm

Malmø
Övägen 8
216 42 Limhamn
Sverige
Tlf.: 0707-99 73 36

Göteborgsregionen
Borgmästaregatan 5B434 32
Kungsbacka