Orbera Maveballon

ORBERA – MAVEBALLON NU I DANMARK

 

Orbera Intragastrisk Ballonsystemet er et vægttabssystem, hvor der bruges en gastrisk ballon, der optager plads i maven. Ballonen placeres i maven gennem munden ved hjælp af en minimal invasiv endoskopisk procedure, mens patienten er under mild sedation/rus. Når ballonen er på plads fyldes ballonen med saltvand, så den udvider sig til en sfærisk form. Ballonen kan fyldes med forskellige mængder af saltvand (fra 400 til 700 ml) afhængig af, hvilken mængde der bedst passer til patientens mavestørrelse.

Hvordan virker det?

Orbera Intragastrisk Ballon Systemet optager plads i maven for at hjælpe patienter med at tabe sig. Ballonen er midlertidig og bør fjernes efter 12 måneder.

Hvornår bruges det?

Metoden anvendes til overvægtige voksne patienter med et Body Mass Index (BMI) på 30-40 kg/m2, og som ikke har været i stand til at tabe sig gennem kost og motion. Metoden er beregnet til at blive brugt, mens en patient deltager i en kost- og motionsplan overvåget af en læge.

Hvad gør denne metode?

En klinisk undersøgelse af en gruppe mennesker viste, at personer der brugte Orbera Intragastrisk Ballon, tabte sig mere i vægt end dem, der ikke gjorde. Undersøgelsen omfattede i alt 255 patienter, som blev fulgt i et år. I denne periode havde 125 patienter denne ballon implanteret i seks måneder. Efter at ballonen var blevet fjernet, blev de fulgt i yderligere seks måneder. 130 patienter deltog i et 12 måneders diæt program og modtog ikke denne ballon behandling.

Patienter med Orbera maveballon tabte sig i gennemsnit 9,8 kg (10,2% af deres kropsvægt) efter, at ballonen havde været på plads i seks måneder. Tre måneder efter at ballonen blev fjernet (9 måneder efter ballonens placering) på de patienter, som fik Orbera Intragastrisk Ballon, opretholdt de et gennemsnitsvægttab på 8,7 kg. De 130 patienter, der deltog i et diæt program, men ikke fik ballonen implanteret, tabte sig i gennemsnit 3,2 kg (3,3% af deres kropsvægt).

Kontakt os

Nordic Gastric Balloon

E-mail Adresse
Ring til os

Telefontider:

Mandag-torsdag: 8:30-14:00

93 86 93 87

Besøg os

Valby
Søndre Fasanvej 90, 1. th.
2500 Valby

Aarhus
Endoskopiklinikken Århus A/S
Jens Baggesens Vej 88E
8200 Århus N

Stockholm
Västgötagränd 9
118 28 Stockholm

Malmø
Övägen 8
216 42 Limhamn
Sverige
Tlf.: 0707-99 73 36

Göteborgsregionen
Borgmästaregatan 5B434 32
Kungsbacka