FEDME HOS MÆND

Hvorfor mænd tror, at fedme ikke er et problem?

Vores erfaring med vægttabsbehandling viser, at mænd er mindre tilhænger af at søge lægehjælp. Som et resultat lider flere mænd af flere fedmekomorbiditeter sammenlignet med kvinder. En ny undersøgelse viser, at endnu flere mænd dør af komplikationer ved gastrisk bypass -operation end kvinder, fordi mænd venter længere med at søge hjælp, hvilket fører til, at de har en mere kompliceret helbredstilstand end kvinder på operationstidspunktet. Undersøgelsen, der blev foretaget i Østrig, undersøgte næsten 20.000 patienter, der gennemgik bariatriske operationer mellem 2010-2018. Rekorden viser, at mænd er ældre på tidspunktet for operationen, hvilket betyder, at de har en tendens til at vente længere med at søge medicinsk indgriben. Ifølge denne undersøgelse er antallet af mænd, der dør af disse operationer, tre gange højere end kvinder.

Omkring 90% af dem, der deltager i vægttabsprogrammer i Storbritannien, er kvinder ifølge National Institute for Health Research. Få mænd genkender deres overvægt eller fedme som et medicinsk problem. Men når de søger hjælp i god tid, har de en tendens til at få et bedre vægttab.

I Danmark er ca. 51 % af den voksne befolkning overvægtige eller svært overvægtige. Forekomsten af overvægt er markant højere blandt mænd, hvor over 54 % angiver at være overvægtige, mens det for kvinder kun gælder 28 %.

Hos Nordic Gastric Balloon er de fleste patienter, der søger maveballon, kvinder, men det største antal tabte kilo blev opnået af mænd.