Spatz 3 justerbar maveballon

justerbar maveballon

Spatz-maveballon er velegnet til personer, der skal tabe sig mere end 15 kg og som vil have glæde af et maveballon-forløb i længere end 6 mdr. Den er unik i forhold til de andre maveballoner, da den kan justeres og ligge i maven i op til 12 mdr.

Muligheden for individuel justering af Spatz-maveballonens volumen, er til stor fordel for mange patienter. I de sjældne tilfælde, hvor et længerevarende ubehag efter indsættelsen af ​​ballonen opleves, kan nedsættelse volumen af ballonen være en god løsning.

Modsat hvis der efter et stykke tid opleves nedsat respons af maveballonen og vægttabet stagnere, kan man øge volumen i Spatz-maveballonen for at sætte gang i vægttabet igen.

Undersøgelser viser, at patienterne taber sig yderligere 9,4 kg efter at Spatz-maveballonen er blevet opjusteret.

Undersøgelser viser, at med Spatz-maveballonen opnår man i gennemsnit et vægttab på hele 45%-49% på et år, mens man med Obera 6-måneders maveballon taber sig 32%

En del af årsagen er at 80%-90% af vægttabet opnås i løbet af de første 3-4 mdr. af maveballon-behandlingen. Herefter aftager den mæthedsfølelse som skyldes maveballonen og patienterne føler sig mindre fyldt op. Ved opjustering af Spatz-maveballonen kan man igen sætte gang i vægttabet, da patienterne vil føle sig fyldt op som tidligere.

Ballonvolumenet kan variere fra 400-700 ml og fyldes op med saltvand tilsat ikke-giftigt blåt farvestof.

Ved anlæggelse, justering og fjernelse af Spatz-maveballonen anvender man et endoskop (kikkert) og der gives afslappende medicin. Der er ikke tale om et kirurgisk indgreb.

Spatz-maveballonen er attraktiv for personer, som ønsker et længere behandlingsforløb. Jo længere ballonen er i maven, desto mere sandsynligt er det at patienten taber sig. Det er vigtigt, med adfærdsændring mht. kost og motion, så der også ses en effekt på lang sigt.

I Europa er Spatz-maveballonen godkendt med CE-mærket og gennemgår lige nu et FDA-studie i USA.

Hos Nordic Gastric Balloon har mange haft succes med Spatz-maveballonen. De har nået deres vægttabsmål og en del har endda tabet mere end forventet, bl.a en af vores danske patienter. En 47-årig kvinde, der tabte 53 kg på 12 måneder. Billeder fra af de glade patienter, der gerne vil dele deres succes, er publiceret på Nordic Gastric Balloon.